ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕ28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕ28 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

02 Μάη 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 28-3-2022, η διαδικτυακή συνάντηση των ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών, που είχε συγκαλέσει το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, υπό τον συντονισμό των Φυσικοθεραπευτών, Σαλβαρά Μαρίνας και Πράσινου Δημήτριου.

Στη συνάντηση, παρευρέθηκαν επίσης η κα Ευγενία Τραγάκη, Προέδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και η κα Κέντρου Ευαγγελία συντονίστρια του Επιστημονικού Τμήματος Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Στη συνάντηση, υπήρχε ικανοποιητική συμμετοχή από φυσικοθεραπευτές που εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΑΣΥ. Αναπτύχθηκαν συνδικαλιστικά και επιστημονικά θέματα, μέσα από παρεμβάσεις των ίδιων των συμμετεχόντων. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για την τοποθέτηση φυσικοθεραπευτών σε όλες τις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΑΣΥ, με τη δημιουργία νέων οργανικών θέσεων, αλλά και την αναβάθμιση του ρόλου του φυσικοθεραπευτή στις σχολικές μονάδες γενικής αγωγής. Έγινε λόγος για την επαναφορά του επιδόματος ειδικών συνθήκων και την ένταξη των φυσικοθεραπευτών στους δικαιούχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα της έλλειψης αιθουσών φυσικοθεραπείας και υλικοτεχνικών υποδομών για την εφαρμογή φυσιοθεραπευτικών πράξεων.  Για μια ακόμη φορά συζητήθηκε η δημιουργία Φυσικοθεραπευτηρίου στα ΚΕΔΑΣΥ, μια απόφαση η οποία παραμένει ακόμα ανενεργή.

Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για απομυθοποίηση  του ρόλου του φυσικοθεραπευτή μόνο στην ορατή κινητική αναπηρία. Προτάθηκαν δράσεις ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, με έμφαση στο προσωπικό των ΚΕΔΑΣΥ, για τον ρόλο του φυσικοθεραπευτή στην ανίχνευση μαθησιακών δυσκολίων που μπορεί να προκύπτουν από τα εμφανή ή μη κινητικά ελαττώματα των μαθητών.  Κατατέθηκαν προτάσεις για την αποσαφήνιση της σύγχυσης παραπομπής για φυσιοθεραπευτική ή εργοθεραπευτική αξιολόγηση. Υποστηρίχτηκε η εφαρμογή ύδρο-φυσικοθεραπείας σε σχολεία που διαθέτουν πισίνες, ενώ για άλλη μια φορά εκφράστηκε έντονα η ανάγκη για εξειδικευμένη επιμόρφωση του κλάδου ΠΕ28. 

Τέλος, συγκροτήθηκε  Ομάδα Εργασίας ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών, για την επεξεργασία των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο στην εκπαίδευση (κριτήριο αξιολόγησης, ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς, παραπομπή αξιολόγησης).

Ομάδα Εργασίας

Σαλβαρά Μαρίνα, Πράσινος Δημήτριος, Κέντρου Ευαγγελία, Κότσιφα Μαρία, Χαλκιοπούλου Σοφία, Πηνιώτη Λένια, Ελισσάβετ Πτση, Παλιμέρης Διονύσιος-Θεοδόσης

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ