ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1ου ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1ου ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ

15 Απρίλη 2022

Αθήνα, 15-4-2022

Αρ. Πρωτ.: 24

 

Προς:

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ

 

ΘΕΜΑ: «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ 1ου ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε χθες Πέμπτη 14 Απρίλη 2022, ο πρώτος κύκλος των διαδικτυακών συναντήσεων των Ομάδων Εργασίας των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ, που διοργάνωσε με επιτυχία ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, κατά τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο 2022.

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Αττικής, στο πλαίσιο του γόνιμου διαλόγου με τα μέλη του και της προώθησης των εργασιακών διεκδικήσεων, συνέχισε και τη φετινή χρονιά τον επιτυχημένο θεσμό των συναντήσεων των Ομάδων Εργασίας όλων των κλάδων ΕΕΠ-ΕΒΠ, που εργάζονται στις ΣΜΕΑΕ, τις Σχολικές Μονάδες Γενικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα ΚΕΔΑΣΥ και τις ΕΔΥ της Περιφέρειας Αττικής.

Παρά τις αντίξοες επιδημιολογικές συνθήκες που επικρατούν για μια ακόμη χρονιά και καθιστούν πολύ δύσκολη τη δια ζώσης επικοινωνία των μελών μας, εμείς επιμένουμε να συναντιόμαστε, έστω και διαδικτυακά, να αλληλεπιδρούμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, γνώσεις και προτάσεις και να αλληλοϋποστηριζόμαστε!

Έτσι, κατά τη φετινή χρονιά πραγματοποιήθηκαν, υπό το συντονισμό των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του ΔΣ, καθώς και αξιόλογων συνοδοιπόρων συναδέλφων, οι εξής διαδικτυακές συναντήσεις (κατά ημερολογιακή σειρά):

1)  ΠΕ23 Ψυχολόγων: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022, ώρα: 19:00-21:00

2)  ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών: Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, 17:00 -19:00

3)  ΠΕ28 Φυσικοθεραπευτών: Δεύτερα 28 Μαρτίου, 19:00-21:00

4)  ΠΕ29 Εργοθεραπευτών: Δεύτερα 28 Μαρτίου, 19:00-21:00

5)  ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών: Πέμπτη 7 Απριλίου 2022, 19:00-21:00

6)  ΔΕ01 μελών ΕΒΠ: Σάββατο 9 Απριλίου 2022, 11:00-13:00

7)  ΠΕ21 Θεραπευτών Λόγου: Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 , 19:00-21:00

Στις συναντήσεις αυτές των μελών μας, που πραγματοποιήθηκαν σε ζεστό και φιλικό κλίμα συνεργασίας, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης, η συμμετοχή ήταν πολύ ικανοποιητική, στις περισσότερες περιπτώσεις. Αναπτύχθηκαν πολύ γόνιμες και ουσιαστικές συζητήσεις για επιστημονικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, που αναδύθηκαν μέσα από τις προκαταρκτικές προτάσεις των ίδιων των συμμετεχόντων κατά τη δήλωση συμμετοχής τους στην ειδική φόρμα, πριν τη διεξαγωγή της κάθε συνάντησης.

Συζητήθηκαν πολλά φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους κλάδους μας. Οι άξονες των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση και επεξεργασία όπως προέκυψαν κατά τη συλλογή και θεματική κατηγοριοποίηση ήταν οι εξής: α) διεκδικήσεις, β) ενημέρωση, γ) ανάγκες-προβλήματα-συνθήκες εργασίας δ) προτάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πάγια αιτήματα όλων των ειδικοτήτων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, όπως καθολική επιμόρφωση, ύπαρξη κοινών αξιολογικών εργαλείων, εποπτεία και παρουσία συμβούλων ΕΕΠ-ΕΒΠ. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα καθηκοντολογίου, ωραρίου, συνθηκών εργασίας και δυσκολιών κατά την τέλεση της εργασίας μας. Επιπρόσθετα, αναπτύχθηκαν αιτήματα για νέους διορισμούς, ίδρυση νέων οργανικών θέσεων και μισθολογικά ζητήματα.

Τέλος, ως επιστέγασμα της καλής συνεργασίας, συγκροτήθηκαν Ομάδες Εργασίας ανά κλάδο ΕΕΠ-ΕΒΠ, αποτελούμενες από εθελοντές μέλη του Συλλόγου, για την επεξεργασία των θεμάτων που μας απασχολούν στην εκπαίδευση και την κατάθεση προτάσεων προς τις αρμόδιες αρχές. Η σύγκληση των Ομάδων Εργασίας για εκκίνηση των εργασιών τους, αναμένεται στο αμέσως προσεχές διάστημα.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ