Επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για αρμόδια απάντηση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την αξιολόγηση

Επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για αρμόδια απάντηση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την αξιολόγηση

09 Μάη 2023

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην Πανεκπαιδευτική Απεργία στις 15 Φλεβάρη |  Κινητοποιήσεις | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

Αθήνα, 09/05/2023

αρ.πρωτ.:13

Προς:

- Tην Υπουργό ΥΠΑΙΘ κα. Νίκη Κεραμέως

-Την Υφυπουργό ΥΠΑΙΘ κα. Ζέττα Μακρή

-Τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ κ. Αλ. Κόπτση

 

Κοινοποίηση:

– Το Αυτοτελές Τμήμα Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. του Υ.ΠΑΙ.Θ. (Προϊσταμένη κα. Νεκταρία Φυτουράκη)

-Διευθύνσεις Α/ΒΑΘΜΙΑΣ & Β/ΒΑΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Αττικής

-ΠΔΕ Αττικής

 

Θέμα: «Επιστολή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για αρμόδια απάντηση του ΥΠΑΙΘ σχετικά με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης προκειμένου να αντιμετωπίζεται συνολικά η διαδικασία με τον ίδιο τρόπο σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης της Αττικής»

Αξιότιμη κα. Υφυπουργέ ΥΠΑΙΘ,

Αξιότιμε κ. Γενικά Γραμματέα ΥΠΑΙΘ,

Αξιότιμοι/ες κύριοι/ες,


Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής (ΣΕΕΠΕΑ Αττικής) είναι ο πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας, ο οποίος ανήκει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) και εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και τις Ε.Δ.Υ. της Περιφέρειας Αττικής.

Μαθαίνουμε από συναδέλφους πως υπάρχει διαφορετική στάση και πληροφόρηση αναφορικά με την εξέλιξη της διαδικασίας της αξιολόγησης. Σε άλλες διευθύνσεις, και σωστά, έχουν ανασταλεί ή έχουν παγώσει οι διαδικασίες, ενώ σε άλλες οι διαδικασίες συνεχίζουν, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει έγγραφη ενημέρωση από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ για την καθολική εφαρμογή όσων προβλέπονται από την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τις υπηρεσιακές μεταβολές, ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 (Π.Δ. 45/2023, Α' 99).

Όπως γνωρίζετε, και πιθανόν σας έχει κοινοποιηθεί κι από άλλα εκπαιδευτικά συνδικαλιστικά όργανα, σύμφωνα με το άρθρο 28 «ρύθμιση προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών κατά τις προεκλογικές περιόδους» του ν. 2190/94 ισχύουν τα εξής:

«1. Κατά το διάστημα από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν το διορισμό η πρόσληψη και οποιαδήποτε μεταβολή αναφερόμενη στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του παρόντος, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας διαθεσιμότητας και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

2. Διαδικασίες σχετικές με τις κατά την προηγούμενη παράγραφο απαγορευμένες μεταβολές, οι οποίες είχαν ήδη κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών διακόπτονται». Επιπλέον με βάση την παράγραφο 2 του άρθρου 10 του νόμου 4823/21, οι  σύμβουλοι εκπαίδευσης υπάγονται διοικητικά στους διευθυντές/ διευθύντριες εκπαίδευσης.  Κατά συνέπεια,   υπάρχει διοικητική ευθύνη των διευθύνσεων όσον αφορά την άμεση εφαρμογή του παραπάνω νόμου μετά από την προκήρυξη εκλογών και την εγκύκλιο του ΥΠΕΣ για παύση κάθε διαδικασίας υπηρεσιακών μεταβολών.

Με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού καθώς και κάθε διαδικασία που σχετίζεται με αυτή αποτελεί νομικά προϋπόθεση για την μονιμοποίηση τους και  υπηρεσιακή μεταβολή, απαιτούμε την εφαρμογή του προαναφερθέντος ν. 2190 94 με την άμεση διακοπή όλων των διαδικασιών αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, του ειδικού εκπαιδευτικού και του βοηθητικού προσωπικού (ν. 4823/21), όσο και των σχολικών μονάδων (4652/20).

Βάσει των ανωτέρω και στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης αλλά και της διαφάνειας, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, απαιτείται από το ΥΠΑΙΘ, η έγγραφη ενημέρωση των διευθύνσεων εκπαίδευσης για την αναστολή κάθε διαδικασίας που σχετίζεται με την αξιολόγηση. 

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να εφαρμοστεί η υπ. Αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.18.33/2632/οικ.7623/28-04-2023 Α. Αναστολή προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών, σχετική εγκύκλιος  του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                    Η Γενική Γραμματέας

Χατζηδρόσου Δέσποινα                 Καστρίτη Ασημίνα- Ευγενία

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ