ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕ30 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕ30 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

21 Μάρτη 2022

 

Αθήνα, 21-03-2022

ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕ30 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ»

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/-ισσες,

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 19-03-2022, η διαδικτυακή συνάντηση των ΠΕ30 Κοινωνικών λειτουργών, που είχε συγκαλέσει το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, υπό το συντονισμό των κοινωνικών λειτουργών Δέσποινας Χατζηδρόσου - Γ. Γραμματέα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής/ΠΟΣΕΕΠΕΑ, Μιχάλη Βολκίδη - Ειδικού Γραμματέα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής/ Οργανωτικού Γραμματέα ΠΟΣΕΕΠΕΑ και της Γεωργίας Μπουλμέτη - Πρόεδρου ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Παπουτσής Χρήστος - Ταμίας ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και ο Άρης Τσαρουχάς, Γ. Γραμματέας του ΙΜΕΓΕΕ και αναπληρωματικό μέλος ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

Στη συνάντηση υπήρξε ικανοποιητική συμμετοχή από κοινωνικούς λειτουργούς που εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΑΣΥ, ΕΔΥ και γενικά σχολεία όλων των βαθμίδων της Αττικής. Πραγματοποιήθηκε σε ζεστό και φιλικό κλίμα συνεργασίας, συναδελφικότητας και αλληλεγγύης. Υπήρξε μια πολύ γόνιμη και ουσιαστική συζήτηση, στην οποία συμπεριλήφθηκαν επιστημονικά και συνδικαλιστικά ζητήματα που αναδύθηκαν μέσα από τις προκαταρκτικές προτάσεις των ίδιων των συμμετεχόντων, τις οποίες είχαν κληθεί να καταθέσουν κατά τη δήλωση συμμετοχής τους.

Συζητήθηκαν πολλά φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ΠΕ30 Κοινωνικών λειτουργών.  Οι άξονες των θεμάτων που τέθηκαν προς συζήτηση και επεξεργασία όπως προέκυψαν κατά τη συλλογή και θεματική κατηγοριοποίηση, ήταν οι εξής: α) διεκδικήσεις, β) ενημέρωση, γ) ανάγκες-προβλήματα-επιθυμίες, δ) προβληματισμοί και ε) προτάσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα πάγια αιτήματα όλων των ειδικοτήτων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, καθολική επιμόρφωση,  εποπτεία και συμβούλους ΕΕΠ-ΕΒΠ. Πιο συγκεκριμένα, στα της Κοινωνικής Εργασίας, συζητήθηκε εκτενώς το ζήτημα αναφορικά με σημαντικά κενά στο νομικό πλαίσιο περί προστασίας των Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με το ακαταδίωκτο, η αναγκαιότητα παροχής δέουσας σημασίας των κοινωνικών εκθέσεων των κοινωνικών λειτουργών της εκπαίδευσης, καθώς επίσης και ζητήματα διαχείρισης περιστατικών όπου εφαρμόζεται ο νέος νόμος περί συνεπιμέλειας. Αναφορικά με τα παραπάνω θέματα, συμφωνήθηκε, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και η ομάδα που θα συγκροτηθεί να αιτηθεί συνεργασία με τον ΣΚΛΕ.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα καθηκοντολογίου, μεθοδολογίας διεκπεραίωσης αιτημάτων αξιολόγησης και υποστήριξης  (π.χ. κατ’ οίκον), η συμμετοχή στο σύλλογο διδασκόντων, και ο ρόλος των κοινωνικών λειτουργών στα σχολικά πλαίσια και στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.. Όσον αφορά το ρόλο των Κοινωνικών Λειτουργών στα σχολεία και στα ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.,  αλλά κι όλων των ΕΕΠ-ΕΒΠ, ζητήθηκε από το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής να τον επικοινωνήσει μέσω γραπτών ενημερώσεων ή/και ενημερωτικών συναντήσεων.

Εν κατακλείδι, κατατέθηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, όπως η δημιουργία portfolio νομοθεσιών και νομικών ζητημάτων, οδηγών με καλές πρακτικές και εργαλεία για τη διαχείριση καταστάσεων στις σχολικές μονάδες, σχεδιασμών διαχείρισης περιστατικών σε επίπεδο οικογένειας και σχολείου, κ.α.

Τέλος, συγκροτήθηκε νέα Ομάδα Εργασίας ΠΕ30 Κοινωνικών Λειτουργών για την επεξεργασία των θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο στην εκπαίδευση.

Αναμένουμε με ανυπομονησία και τις επόμενες συναντήσεις των υπόλοιπων κλάδων του ΕΕΠ-ΕΒΠ.

 

         ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΡΑΓΑΚΗ                                                                             ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΤΖΗΔΡΟΣΟΥ

 

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ