ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ

09 Νοεμβρίου 2020

Αθήνα, 08-11-2020

Αρ. Πρωτ.: 764

                                                                            

Προς:

Μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ Αττικής                                                                                             

 

ΘΕΜΑ: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ»

 

Αξιότιμοι/ες συνάδελφοι/ισσες,

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ως πρωτοβάθμιος συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ) της Αττικής, μόνιμους και αναπληρωτές που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική, Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια  Εκπαίδευση, καθώς και τα ΚΕΣΥ και τις ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής, ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών εκλογών για την ανάδειξη αιρετών των υπηρεσιακών συμβουλίων ΠΥΣΣΕΠ και ΚΥΣΕΕΠ.

Παρά τα αιτήματα προς το Υπουργείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΟΣΣΕΠΕΑ) και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής για διάλογο, αναβολή των εκλογών και παράταση της θητείας των αιρετών, όπως έγινε σε όλον τον Δημόσιο τομέα της χώρας, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ διατήρησε την αδιάλλακτη και αυταρχική στάση της για διενέργεια ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σύσσωμο το ΕΕΠ & ΕΒΠ της Αττικής απάντησε με μαζική αποχή στη διαδικασία, καθώς από τα 1995 εγγεγραμμένα μέλη, ψήφισαν μόλις τα 68. Αποχή του 96.6%!

Επισημαίνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές τον Νοέμβριο 2018, επί συνόλου εγγεγραμμένων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ 4.399 πανελληνίως, ψήφισαν 3.824, ποσοστό 87%, με το ποσοστό αποχής να φτάνει στο 13%! (Πηγή: www.especial.gr).

Το ΥΠΑΙΘ σε μια απέλπιδα προσπάθεια κάλυψης της πρωτοφανούς πανωλεθρίας, εξέδωσε ανακοίνωση όπου «βαφτίζει» το Βατερλώ,  επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας!

Μετά λύπης μας συμπεραίνουμε πως η ευρηματικότητα και η φαντασία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ ξεπερνούν τη σφαίρα της λογικής προκειμένου να καλύψουν τα παραστρατήματά της, αλλά περιορίζονται στενά όταν ακούν τη φωνή των εργαζομένων.

Η αδιαλλαξία και ο αυταρχισμός μας συσπειρώνουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε!

 

Με εκτίμηση,

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ