ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

18 Γενάρη 2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝΤΕΣ ΑΣΕΠ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Όλα ξεκίνησαν μέσα στο καλοκαίρι του 2022 με τις αλλεπάλληλες παλινωδίες της έκδοσης και επανέκδοσης και της επανάληψης της επανέκδοσης του ορθού των προσωρινών πινάκων, αφού ήταν πολιτική επιλογή να βγουν προσωρινοί πίνακες με όσα λάθη και εάν είχαν για να τρέξει η διαδικασία των προσλήψεων αναπληρωτών από τους νέους πίνακες. Μετά από πολύμηνη αναμονή εκδόθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης ΕΒΠ Πίνακα 1ΕΑ/2022 με αποκαρδιωτικά αποτελέσματα που δυστυχώς προμηνύουν άδικους αποκλεισμούς και στους εν αναμονή πίνακες των 2ΕΑ/2022, 3ΕΑ/2022, 4ΕΑ/2022 και 5ΕΑ/2022. Χωρίς να αποκλείουμε ότι σε ένα ποσοστό έγιναν λάθη απ’ την πλευρά των υποψηφίων, το μεγαλύτερο μέρος των απορριφθέντων είναι αποτέλεσμα τεχνικών προβλημάτων του γενικότερου συστήματος και αστοχιών της ίδιας της προκήρυξης.

Το πρωτοφανές ποσοστό του 20,07% που έφτασε ο αριθμός των απορριφθέντων αποκαλύπτει την εκ των πραγμάτων αδυναμία των ιθυνόντων του ΑΣΕΠ και του ΥΠΑΙΘ να διαχειριστούν και να διεκπεραιώσουν μια τυπική διαδικασία πρόσληψης προσωπικού. Το ποσοστό αυτό των απορριφθέντων είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία του κλάδου με το εύλογο συμπέρασμα να είναι ότι οι διαδικασίες και η αντιμετώπιση από τους επίσημους φορείς των ανθρώπων που εργάζονται σε δύσκολες συνθήκες υποστηρίζοντας παιδιά με αναπηρίες, όχι μόνο δεν βελτιώνονται αλλά οδηγούν σε έναν συστηματικό αποκλεισμό του 1/5 των υποψηφίων. Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, με την υποστήριξη πολλών συλλόγων εκπαιδευτικών σε διαδοχικές κινητοποιήσεις του προς τον ΑΣΕΠ, επικοινώνησε την προβληματική κατάσταση, επισημαίνοντας έγκαιρα τους κινδύνους στην προσπάθεια να προλάβει το Βατερλό του ΥΠΑΙΘ με ΄΄παράπλευρες απώλειες΄΄ τους εργαζομένους, τους μαθητές Αμεα και τις οικογένειες τους. Οι εγκλήσεις των συλλόγων δεν εισακούστηκαν με συνέπεια να εκδοθεί αυτός ο οριστικός πίνακας της ντροπής, ο οριστικός πίνακας του αποκλεισμού, όπως θα μείνει πλέον στην ιστορία και στην συνείδηση μας.

Οι εργαζόμενοι έχοντας βιώσει στο πετσί μας εμπειρίες άδικων αποκλεισμών, χιλιάδων λαθών και πολύμηνων διαδικασιών αναμονής μόνο τρόμο και οργή νιώθουμε για τις διαρροές περί γραπτού διαγωνισμού που από τεχνικής άποψης θα επιβαρύνει πολλαπλώς περισσότερο τον ΑΣΕΠ και με έκπληξη παρατηρούμε τον Πρόεδρο του ίδιου του ΑΣΕΠ να τον επικροτεί, παρότι ο φορέας του εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς ούτε σε πολύ πιο απλές διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού. Έκπληξη δε μας προκαλεί η εμμονή συγκεκριμένων πολιτικών, πέρα της τωρινής πολιτικής ηγεσίας, με προεξέχουσα την βουλεύτρια και Τομεάρχη Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγή, που συγκλίνοντας με τις πιο αντιδραστικές θέσεις της Κυβέρνησης, προωθούν τον διπλό πέλεκυ προσοντολογίου και γραπτής δοκιμασίας.

Όλες αυτές οι δυσάρεστες εξελίξεις συμπληρώνονται από την άρνηση της κυβέρνησης με αστείες προφάσεις να παγώσει τους μόνιμους διορισμούς του 2023 ρίχνοντας την μπάλα στην όποια επόμενη κυβέρνηση προκύψει, χωρίς κάν να έχει δοθεί επίσημη ημερομηνία εκλογών, με τα οργανικά και λειτουργικά κενά την φετινή σχολική χρονιά να ξεπερνούν τις 45.000. Το κερασάκι στην τούρτα του φοβερού και τρομερού έργου της νυν πολιτικής ηγεσίας η ομηρεία των χιλιάδων νεοδιόριστων που ο διορισμός τους αναιρέθηκε με αποτέλεσμα στην ουσία τα τελευταία 15 χρόνια να έχουν ολοκληρωθεί 0 μόνιμοι διορισμοί στον πολύπαθο χώρο της εκπαίδευσης.

Καλούμε όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να είναι σε εγρήγορση για επερχόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις!

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ