ΣΕΕΠΕΑΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΕΕΠΕΑΑ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

30 Απρίλη 2023

Κάλεσμα ΣΕΕΠΕΑ Αττικής στην Πανεκπαιδευτική Απεργία στις 15 Φλεβάρη |  Κινητοποιήσεις | Ανακοινώσεις | ΣΕΕΠΕΑΑ

 

Αθήνα, 30-04-2023

ΘΕΜΑ: "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ"

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η 1η του Μάη αποτελεί ημέρα μνήμης, αγώνα και διεκδικήσεων!!

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας,  Πολιτισμού κ.ά. 

Η απεργία της Πρωτομαγιάς είναι η μέρα που μας θυμίζει το διπλό χρέος που έχουμε ως εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό: να τιμήσουμε όσους και όσες αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για τους εργαζομένους και να δώσουμε τη σκυτάλη αυτών των αγώνων στη νέα γενιά εργαζομένων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Απέναντι στην κυβέρνηση που σαρώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων, απαντάμε δυναμικά. Αγωνιζόμαστε για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στην εργασία και στη ζωή! Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης, διεκδίκησης και συλλογικού αγώνα ενάντια στη συστηματική καταπάτηση των θεσμικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε άνιση διάκριση και σε κάθε μορφής εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Οι κινητοποιήσεις είναι τα καλύτερα στεφάνια τιμής που οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ και συνολικά όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να αποδώσουμε στους νεκρούς εργάτες της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886, στους εκτελεσμένους της Πρωτομαγιάς στην Καισαριανή το 1944, στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους σε όλες τις χώρες και εποχές.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας δε θα περάσει! Έχουμε γίνει μάρτυρες της βαρβαρότητας που ζουν οι λαοί, ακόμα και στις «προνομιούχες» χώρες της Δυτικής Ευρώπης και της Β. Αμερικής, αλλά και των σπουδαίων αγώνων που δίνουν οι συνάδελφοί μας. Στη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία, τις ΗΠΑ και τη χώρα μας οι εκπαιδευτικοί μαζί με όλους τους εργαζομένους βγαίνουν στο δρόμο, παλεύουν, διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τους μαθητές τους. Όμοια και στην Ελλάδα τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε για ένα δημόσιο σχολείο που θα δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά και θα καλύπτει τις ανάγκες τους. Συνεχίζουμε τον αγώνα και σήμερα και κάθε μέρα!!

Τα τελευταία χρόνια σύσσωμοι οι εκπαιδευτικοί κλάδοι έδωσαν με ψηλά το κεφάλι σπουδαίες μάχες για τα εργασιακά τους δικαιώματα και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών:

  • σταθήκαμε όρθιοι στην πανδημία και με όλα τα μέσα στηρίξαμε τους μαθητές μας, την ώρα που η κυβέρνηση δεν έδινε τα απαραίτητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • αντιπαλέψαμε την κατηγοριοποίηση των σχολείων, αρνούμενοι να γίνουμε συμμέτοχοι στους διαχρονικούς αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς των κυβερνήσεων μέσα από τη λεγόμενη «αξιολόγηση της σχολικής μονάδας».
  • συνεχίζουμε να αντιδρούμε στην κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ενάντια στην αντιδραστική «ατομική αξιολόγηση» των νεοδιόριστων συναδέλφων.
  • αναδεικνύουμε καθημερινά τα τεράστια κτηριακά προβλήματα των σχολείων, προβλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καθιστούν τα σχολεία επίφοβα για τραγικά δυστυχήματα, την ώρα που η κυβέρνηση διαβεβαίωνε υποκριτικά ότι «όλα βαίνουν καλώς». Τώρα πια κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνωρίζει, ότι δεν έχει ενημερωθεί, ότι δεν έχει ευθύνη.
  • μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς τους βγήκαμε στο δρόμο και δε μείναμε σιωπηλοί στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών.

Πιάνουμε το νήμα των αγώνων του παρελθόντος και επάξια το φέρνουμε στο σήμερα, απαιτώντας ασφαλή κτήρια, σύγχρονες υποδομές, δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους μαθητές, ενιαία εκπαίδευση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως φυλής, φύλου, θρησκείας, οικονομικής κατάστασης, κοινωνικής τάξης.

Γνωρίζουμε ότι οι αγώνες οι δικοί μας και όλων των εργαζομένων του κόσμου είναι ελπιδοφόροι όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν ότι το «πάμε κι όπου βγει» είναι η μόνη διέξοδος και ότι τα δικαιώματά μας θα είναι η θυσία για την ανάπτυξη των κερδών τους.

Το Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής καλεί όλους τους συναδέλφους να τιμήσουν το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμμετέχοντας στα κατά τόπους συλλαλητήρια.

Συσπειρωμένοι/ες στα σωματεία μας υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα!

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής δηλώνει παρών στις δυναμικές διεκδικήσεις του κλάδου και δεσμεύεται:

  • να παλέψει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει ώστε να μην καταπατηθούν τα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματά μας με την όποια δικαιολογία
  • να συνεχίσει να προτείνει τρόπους, μεθόδους και πρακτικές για τη βελτίωση της εργασίας των κλάδων μας
  • να συνεργαστεί με όλους τους εκπαιδευτικούς συνδικαλιστικούς φορείς για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης
  • να διεκδικήσει σθεναρά την αναβάθμιση της Εκπαίδευσης και τις θέσεις του ΕΕΠ-ΕΒΠ στα Γενικά, Ειδικά σχολεία και στα ΚΕΔΑΣΥ, σε συνθήκες δημοκρατικού διαλόγου

Η Πρωτομαγιά ειδικά φέτος μας καλεί να πούμε «ΟΧΙ» στις αυταπάτες και στα ψευτοδιλήμματα. Είναι η ώρα μαζί με τους μαθητές μας και τους υπόλοιπους εργαζόμενους να πούμε «ΟΧΙ» σε μια ζωή με τα ψίχουλα, χωρίς δικαιώματα, να διεκδικήσουμε αυτό που ανήκει σε όλους εμάς.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ

ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος                                   Η Γενική Γραμματέας

Χατζηδρόσου Δέσποινα                   Καστρίτη Ασημίνα- Ευγενία

Δείτε Επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας.
Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.

OK ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ